Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van huisarts of specialist nodig?

Nee, als u denkt dat uw klacht een indicatie is voor fysiotherapie kunt u rechtstreeks bij uw fysiotherapeut terecht. Deze zal dan een screening doen om te kijken of uw klacht inderdaad een indicatie is voor fysiotherapie. Indien de fysiotherapeut of uzelf daaraan twijfelt is het raadzaam eerst een huisarts te raadplegen. 

Heeft de praktijk contracten met mijn zorgverzekeraar?

Met alle verzekeraars hebben wij contracten afgesloten. Uw behandeling komt dan ook voor vergoeding in aanmerking als u een goede aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?

Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden die u van uw verzekeraar hebt gekregen. Het is goed te weten dat er vrijwel altijd een aantal behandelingen per jaar wordt vergoed en niet per ziektegeval. Houdt u daar rekening mee.  Wij houden de aantallen voor u bij in ons systeem en zullen u waarschuwen als de behandelingen voor eigen rekening komen. Het blijft echter altijd uw eigen verantwoordelijkheid. U dient altijd in de gaten te houden hoeveel behandelingen u nog vergoedt krijgt van uw zorgverzekeraar.

Ik heb een chronische aandoening hoe zit het met de vergoeding?

Patiënten met een chronische aandoening die vermeld staan op de 'chronische lijst' komen in aanmerking voor langdurige behandeling. Een verwijzing van huisarts / specialist is vereist. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering (als u die afgesloten heeft) en de rest wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is niet zo dat alle aandoeningen waar u wellicht "chronisch "last van heeft voorkomen op de chronische lijst. 

Kan ik mijn voorkeur aangeven voor een behandelend fysiotherapeut?

Ja, als u voorkeur heeft voor een man of vrouw of een specifieke therapeut kunt u dat aangeven en dan houden we daar rekening mee.

Ontvangt mijn huisarts een verslag van de behandeling?

Ja, tenzij u aangeeft dit niet te willen.

Wat moet ik meenemen op de eerste afspraak?

Als u via de huisarts komt moet u de verwijsbrief daarvan meenemen. Verder een geldig identiteitsbewijs, een verzekeringspasje en een handdoek. 

Wat zijn de kosten van een behandeling?

Klik hier om de tarieven te bekijken.

Wat zijn de openingstijden van de praktijk?

Openingstijden

Maandag 06:00 - 22:00 uur
Dinsdag 08:00 - 22:00 uur
Woensdag 06:00 - 22:00 uur
Donderdag 08:00 - 22:00 uur
Vrijdag 06:00 - 18:00 uur
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

De praktijk is dagelijks van 08.00 uur tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar.
Worden de kosten fysiotherapie/manuele therapie vergoed door een zorgverzekeraar?

Fysiotherapie en manuele therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van het soort pakket dat u heeft afgesloten (zie uw polisvoorwaarden). De kosten van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent verzoeken wij u de behandeling contant of per pin te betalen.

Kan ik aan huis behandeld worden?

Behandeling aan huis kan alleen op verwijzing van uw huisarts en/of specialist plaatsvinden.Is het nodig dat we bij u aan huis komen? Vraag uw huisarts dit te vermelden op de verwijzing.